Kornspitz ® - "Bruschetta"

Összetevők:

60 g paradicsom
3 g fokhagyma
3 ml hidegen sajtolt olívaolaj
  bazsalikom

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Ne is beszéljünk túl sokáig róla. Ismét hosszú volt a tél, és lassan már elegünk van belőle. Napsütésre vágyunk. Nem mintha télen nem sütne a nap, de az ugye, mégsem melegít át minket. Próbálja ki, milyen jó érzés télen, mezítláb sétálni a kertben. Szimbolikusan ezúttal a Kornspitzünket a nyár előttünk égő tüzével és a tavasz jelenlegi frissességével ízesítjük. Bruschetta, egy kicsit úgy hangzik, mint az ajtó csapódása, melyet télen, az orrunk előtt vágnak be, azonban egy klasszikus, olasz, pirított kenyér alapú, könnyű ételt jelent. Mégis, hogyan készül?

Először is, tegye fel magának a kérdést, hogy valóban meg akarja-e hámozni a paradicsomot. Klasszikus módon elkészítve csak bevágjuk felül, és forró vízben blansírozzuk. Ezután azonnal beletesszük egy tál jeges vízbe. Így a bőr könnyen lehúzhatóvá válik. Azonban ha kezeletlen bioparadicsomot használunk, miért is kellene lehúzni a bőrét? Ízlés kérdése. A második kérdés, amit fel kell tennie magának, az, hogy langyosan vagy hidegen kívánja szervírozni a paradicsomot? Mindkettő jó megoldás. A különbség csupán annyi, hogy a két összetevő, a fokhagyma és az olívaolaj, langyosan egész más ízű, mint hidegen tálalva. Biztosan találkozott már ezzel a különféle tésztaételeknél. Tehát, vagy finomra aprítja a fokhagymát, kockákra vágja a paradicsomot, hozzáad néhány összevágott olívabogyót, és olívaolajjal és sóval marinírozza, vagy egy serpenyőben, gyenge tűzön felforrósítja a fokhagymát az olívaolajjal, majd hozzáadja a többi alapanyagot. Sőt, még egy harmadik lehetősége is van. Ha kevésbé intenzív fokhagymaízt szeretne, akkor dörzsölje be a pirított Kornspitz-szeleteket félbevágott fokhagymagerezdekkel. Így enyhébb lesz az íz. Mindenképpen csak jól dönthet, tehát csak rajta!

Tálalás:

A Kornspitzet, mint már említettük, félbevághatja vagy felszeletelheti, pirítsa sütőben vagy serpenyőben világosbarnára, majd kenje rá a paradicsomos masszát. A tetejére néhány levél bazsalikom, és már készen is van. Bruschetta!!!

Kiemelt

Kapcsolat

Kapcsolat

Ezt az oldalt jelen termékek különleges összetevőinek magyarországi forgalmazója, egyben az oldalon szereplő sütőipari márkatermékek kifejlesztőjének leányvállalata, a Backaldrin Hungária Kft. hozta létre, valamint tartja karban. ...

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur