Kornspitz ® - "Chips"

Összetevők:

Hozzávalók a Chips-hez: semmi, csak egy régi Kornspitz. Hozzávalók a Pesto alaphoz:
1 rész piniamag
(mandulafenyőmag)
1 rész parmezán
1 rész olívaolaj
  fokhagyma
Kiegészítők:
1/2 rész metélőhagyma
(zöld pesto)
1/2 rész fűszerpaprika
(vörös pesto)
1/2 rész magozott koktélparadicsom
(piros pesto)

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Ugyan nagyon nehéz elképzelni, de arra az esetre, ha egyszer tényleg megmarad egy Kornspitzből egy-két darab és kissé megszárad, megoldást nyújt ez a javaslat. Előfordulhat, hogy ez a megoldás olyan jól sikerül, hogy legközelebb a Kornspitzeket „szándékosan" hagyja megszáradni. Ellenőrizzük le!
A chipshez vágja egyszerűen a Kornspitzet vékony szeletekre, és pirítsa meg serpenyőben. Nem feltétlenül szükséges olajat hozzáadni, ha azonban mégis, akkor olívaolaj vagy olvasztott vaj a legalkalmasabb aszerint, melyik ízirányt követi. Ezzel meg is van a chips, látni fogja, hogy már „csupaszon" is nagyon ízletesek.

Akinek ez azonban még túl kevés, annak javasoljuk, hogy kombinálja pestoval. Zseniális!
Pesto, mi is az? Természetesen ismeri Ön a pestot, azonban egyik pesto sem hasonlít a másikra. Ezért Önnek itt csak egy alapot adunk, amelyet aztán saját ízlés szerint továbbfejleszthet.
A pesto klasszikus alapja alapvetően a piniamag, parmezán, olívaolaj és fokhagyma keveréke. És ezzel máris megérkeztünk az első kereszteződéshez, amelyek nagyon meghatározó az úticél szempontjából:

a) A piniamagot vagy megpirítja serpenyőben vagy nyersen használja.
b) Ugyanez érvényes a fokhagymára
c) A piniamag helyett, ha illik az ételhez, használhat földimogyorót, pekándiót vagy hasonlót is.
d) A mogyoró, parmezán és olaj aránya csak támpont, de semmiképpen sem kötelező

Miután döntés született az alap megfelelő összeállításáról, a pestonak témát kell adni. Ez azt jelenti, hogy Önnek tulajdonképpen végtelen sok lehetősége van a pesto továbbfejlesztésére. Ebben a receptben mi a metélőhagyma (zöld pesto) és a paradicsom-paprika (vörös pesto) mellett döntöttünk. Ha Ön azonban például halat vagy garnélát készít, miért ne finomítaná meg a pestot egyszerűen korianderrel és lime-mal, a sertésérmékhez köménnyel és friss majoránnával stb., stb., stb.

A lehetőségek nagy sokféleségéből csak a próbálkozás és az abból származó tapasztalat nyújt tényleges kiutat.
A chips elkészítésére még két lehetőség marad. Vagy a serpenyőben megpirított chipset használja és megkeni azt a pestoval (a képen látható javaslat), vagy pedig a nem megpirított chipset megkeni a pestoval, megszórja parmezánnal, majd az egészet átsüti az alsó-felső fűtésű sütőben.

Jó szórakozást kívánunk a kísérletezéshez, a tapasztalatok biztosan jönni fognak! (Vagy már meg is vannak ...)

Kiemelt

Kapcsolat

Kapcsolat

Ezt az oldalt jelen termékek különleges összetevőinek magyarországi forgalmazója, egyben az oldalon szereplő sütőipari márkatermékek kifejlesztőjének leányvállalata, a Backaldrin Hungária Kft. hozta létre, valamint tartja karban. ...

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur