Kornspitz ® - "Epres mozzarella"

Összetevők:

30 g eper
40 g mozzarella
20 g balzsamecet
10 ml portói bor
10 ml szőlőlé

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Ezzel a harapnivalóval szeretnénk bemutatni Önnek egy olyan gasztronómiai kombinációt, amely csak a közelmúltban vált ismertté a nyugat-európai konyhában, jóllehet az igazi ínyencek már megismerkedhettek vele ebben vagy hasonló formában. Eper, mozzarella és balzsamecet, tehát egy olyan kombináció, amelynek íze talán első elgondolásra kissé irritáló lehet. Azonban - a főzéstechnikai balszerencsét figyelmen kívül hagyva - csak az első falatokig. Az epres és mozzarellás rész elkészítése valószínűleg nem okoz gondot Önnek, mindkettőt szeletekre kell vágni. Az egész elkészítésben az igazi élvezet azonban biztosan a balzsamecet, jobban mondva a balzsamecet-redukció.

Az itt használt redukcióhoz balzsamecet, portói és szőlőlé szükséges. Forralja a portóit a balzsamecettel addig, amíg szinte teljesen redukálódnak és nehéz buborékokat adnak. Apró tanács: a tűzhelyét csak közepes vagy még alacsonyabb hőfokra állítsa, így a redukciós folyamatot időben jobban ellenőrzése alatt tarthatja. Tehát amikor a redukciója ebben az „égett előtti" fázisban van, akkor vegye le a tűzhelyről, és öntsön hozzá annyi szőlőlevet, hogy ismét könnyen sűrű állagú szósz keletkezzen. Amennyiben túl sokat adott hozzá, és a szósz levesessé vált, akkor egyszerűen főzze el ismét. A szőlőlének végezetül gyümölcsös lendületet kell adnia az egésznek, ez azonban nem zárja ki a további redukciót.

Már csak egyszerűen vonjuk át a redukcióval az epres-mozzarellás kreálmányt, és az ízlelőbimbók számára új világok tárulnak fel.

Kiemelt

Kapcsolat

Kapcsolat

Ezt az oldalt jelen termékek különleges összetevőinek magyarországi forgalmazója, egyben az oldalon szereplő sütőipari márkatermékek kifejlesztőjének leányvállalata, a Backaldrin Hungária Kft. hozta létre, valamint tartja karban. ...

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur