Kornspitz ® - "Falusi"

Összetevők:

20 g szalonna
40 g alma
40 g túró
10 g tejföl
5 g cukor (karamellizáláshoz)
2 ml balzsamecet

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Ez a KornspitzŸ hagyományos, de mégsem hétköznapi, elegáns és mégis egyszerű. Reggelire vagy vacsorára egyaránt megfelelő.

Először is, az alma: Ezeket egyszerűen vékony szeletekre vágjuk. Eltávolítjuk minden szeletnél a magház részeit, úgy, hogy csak a magokat dobjuk ki.
Az alma szeleteket úgy rakjuk a tepsibe (sütőpapírt ne felejtsük el.), hogy az egyik oldalát megcukrozzuk és a cukros oldalával felfelé állítjuk. A sütőt kb. 200 C-ra felmelegítjük, a tepsit a sütő közepére helyezzük el.
Ezután várunk, amíg az almák enyhén barnák nem lesznek és egy kicsit összeérnek, ez kb. 10-15 perc. Majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni, kész is van.

Ezeket az alma szeleteket, akkor is felszolgálhatjuk, amikor a vendégek egy kis édesre vágynak két falatozás között.
A szalonna úgy lesz a legropogósabb, ha a szeleteket egy tepsibe kb.180 C-on mintegy 5 percig sütjük.

Következzen a tálalás: Egyszerűen keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, egy kevés sót, és kenjük rá ezt a keveréket a Kornspitz Ÿ-re. Felváltva rakjunk rá szalonnát és almaszeleteket, végül pár csepp balzsamecetet tegyünk rá. Jó falatozást hozzá!

Kiemelt

Kapcsolat

Kapcsolat

Ezt az oldalt jelen termékek különleges összetevőinek magyarországi forgalmazója, egyben az oldalon szereplő sütőipari márkatermékek kifejlesztőjének leányvállalata, a Backaldrin Hungária Kft. hozta létre, valamint tartja karban. ...

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur