Kornspitz ® - "Falusi"

Összetevők:

20 g szalonna
40 g alma
40 g túró
10 g tejföl
5 g cukor (karamellizáláshoz)
2 ml balzsamecet

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Ez a KornspitzŸ hagyományos, de mégsem hétköznapi, elegáns és mégis egyszerű. Reggelire vagy vacsorára egyaránt megfelelő.

Először is, az alma: Ezeket egyszerűen vékony szeletekre vágjuk. Eltávolítjuk minden szeletnél a magház részeit, úgy, hogy csak a magokat dobjuk ki.
Az alma szeleteket úgy rakjuk a tepsibe (sütőpapírt ne felejtsük el.), hogy az egyik oldalát megcukrozzuk és a cukros oldalával felfelé állítjuk. A sütőt kb. 200 C-ra felmelegítjük, a tepsit a sütő közepére helyezzük el.
Ezután várunk, amíg az almák enyhén barnák nem lesznek és egy kicsit összeérnek, ez kb. 10-15 perc. Majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni, kész is van.

Ezeket az alma szeleteket, akkor is felszolgálhatjuk, amikor a vendégek egy kis édesre vágynak két falatozás között.
A szalonna úgy lesz a legropogósabb, ha a szeleteket egy tepsibe kb.180 C-on mintegy 5 percig sütjük.

Következzen a tálalás: Egyszerűen keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, egy kevés sót, és kenjük rá ezt a keveréket a Kornspitz Ÿ-re. Felváltva rakjunk rá szalonnát és almaszeleteket, végül pár csepp balzsamecetet tegyünk rá. Jó falatozást hozzá!

Kiemelt

Hol kapható

Hol kapható

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur