Kornspitz ® - "Medvehagymás"

Összetevők:

30 g Mozzarella
10 g juhsajt
30 g paprika (piros)
20 g saláta (uborka)
10 g medvehagyma
5 g mogyoróhagyma
10 g tejföl

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Ismét egy újabb év és megint csak ugyanaz a helyzet! Egyre melegebb az idő, és mindannyian szívesen töltenénk időnket a szabadban túrázással, futással, kerékpározással vagy egyéb szabadidős tevékenységekkel. Csupán egy a gond: bár lelkesen belevágunk, a fizikai valóság azonban mégis gyakran és gyorsan utolér bennünket. A lelki szemeink előtt vetített filmet, amelyben könnyedén, élvezettel és ellazultan rójuk a köröket, már az első ötszáz méter után elhomályosítják a homlokunkról csepegő izzadságcseppek. A vég gondolata egyre nyomasztóbbá válik, miközben egyre labilisabb lelkiállapotba kerülünk. Hiszen minden évben - amíg a sport és egészség megőrzése a terveink között szerepel - ugyanaz a helyzet, és ez a következőképpen foglalható össze:
"Rajtunk a tél súlya, körülöttünk a tavasz, és előttünk a nyár."
A szóban forgó állapoton történő túllendüléshez tehát három dologra van szükség: megfelelő felszerelésre, hozzáállásra és táplálkozásra. Mindhárom szempont kölcsönösen összefügg egymással. A felszerelés megvásárlásakor válasszunk egy olyan sportüzletet, ahol "ésszerű" és "hozzáértő" tanácsokat kaphatunk, és ne csak az ár legyen a döntő tényező.
A hozzáállás kérdésében intenzíven győzködnünk kell a bennünk lakozó lusta énünket, a táplálkozást illetően pedig bármikor alkalmazhatjuk a számos Kornspitz-ötlet egyikét, amelyeket a backaldrin az elmúlt évek során "kisütött". A tavaszi és nyári Kornspitz(ek)Ÿ célja többnyire a tél "következményeinek" leküzdése.
Idén tavasszal is egy könnyű és kiadós KornspitzŸ ötlettel készültünk, amely gyorsan elkészíthető. Nincs másra szükségünk, csak egy vágódeszkára, egy késre és egy botmixerre. A mozzarellát, majd a kecskesajtot szeleteljük vagy kockázzuk fel. A medvehagymás-uborkás öntethez hosszában vágjuk ketté az uborkát, majd egy kanállal szedjük ki a puha, belső részét. Az egyik felét szeleteljük durva darabokra, míg a másikat apró kockákra, a medvehagymát pedig aprítsuk fel egy éles késsel.
A nagyobb darabokra vágott uborkát pépesítsük a botmixerrel, majd keverjük bele a medvehagymát. Ízlés szerint kevés tejfölt is adhatunk a püréhez. A paprikával ismételjük meg az egészet: vágjuk félbe, magozzuk ki, majd vágjuk az egyik felét durva darabokra, a másikat pedig apró kockákra. A mogyoróhagymákat szintén aprítsuk fel. A botmixerrel mixeljük össze a durvára vágott paprikadarabokat és a mogyoróhagymákat, míg finom pürét nem kapunk. Tetszés szerint ezt is kevés tejföllel ízesíthetjük. Ezután mindkét öntethez adjuk hozzá az apró kockákra vágott zöldséget, majd végezetül sózzuk és borsozzuk meg.

Tálalás:
A Kornspitz®Ÿ-re tegyük rá a kecskesajtot és a mozzarellát, majd öntsük rá a mártást. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy egy nem túl vastagon megpakolt KornspitzŸ elfogyasztása másfél-két órával a futás előtt ideális alapot nyújt az egy-másfél órás futáshoz. Közvetlenül a futás előtt azonban semmi esetre se együnk. Most pedig sportoljuk le magunkról a telet!

Kiemelt

Kapcsolat

Kapcsolat

Ezt az oldalt jelen termékek különleges összetevőinek magyarországi forgalmazója, egyben az oldalon szereplő sütőipari márkatermékek kifejlesztőjének leányvállalata, a Backaldrin Hungária Kft. hozta létre, valamint tartja karban. ...

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur