Kornspitz ® - "Orient Sajtexpress"

Összetevők:

35 g friss, érett füge
10 g camembert
10 g brie*
10 g parmezán
10 g pecorino**
10 g mustár***
3 g méz***
*brie = francia fehérpenészes lágysajt
**pecorino = egyedülálló, juhtejből készült, olasz keménysajt
*** a mustárt és mézet egyszerűen összekeverjük
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Elsőnek is egy aranyos történet a Kornpitz "Orient Sajtexpress" -ről:
A finom, érett Füge mindent meg akart magának kapni, és meg is kapta. Utazni akart, és fel akarta fedezni a világot. Mivel a fáról történt lezuhanása óta félt a repüléstől elhatározta, hogy vonattal teszi meg ezt az utazást. Mivel ez a vonat egy meglehetősen lomha személyvonat volt, meghívta a tüzes Pecorinot hogy utazzon vele együtt, abban a reményben, hogy az energiájával a személyt majd expressz vonattá változtatja. Mivel azonban úgy találta, hogy egyedül a "fűtő" társasága túlságosan izgága és egyoldalú számára, később elhatározva, hogy a finom és képzett Brie és Camembert urakat kéri fel kíséretére, akik ebbe végül bele is egyeztek. Az utazás a Mustár nevű, szép svájci városkánál kezdődött, és a vonat az illusztris úti társaságot messze távoli országokba vitte, melyekben a tej mellett a méz is folyt. Egy napon azonban az egész társaság, expressz vonatával együtt eltűnt, és azóta senki nem látta viszont őket. Röviddel eltűnésük előtt azonban a nemes Füge még küldött egy táviratot Metáliába, melyben vázolta eddigi élményeiket a nagy festőművész, Grana Padano számára aki művésznevén Parmezánként ismert. Parmezánt fényképszerűen realisztikus művei tettek ismertté (sokan még ma is azt hiszik, hogy fényképész volt ) azt a megbízást kapta a Fügétől, hogy fesse meg ennek az utazó csoportnak portréját, és vigye abba bele saját egészen személyes érzéseit is. Azt tette, amit vártak tőle (lásd a fenti képet), és így megmentette ennek a csodálatos utazásnak emlékét, melynek végén a kezdet mindig a feledés homályába vész. Komolyan szólva elmondható, hogy még soha senki nem utasított vissza egyetlen darabkát sem ebből a Kornspitzből ! Tehát jó utat, és szép álmokat!

Az összeállításhoz nem kell nagyon sokat mondani. A mézes mustárhoz egyszerűen össze kell keverni a mézet a mustárral. Ehhez nagyon alkalmas a hagyományos tárkonyos mustár. A friss fügéket hasábokra, vagy szeletekre kell vágni, és ugyanezt kell tenni a sajttal is. Már csak az marad hátra, hogy a Kornsptzet lehetőleg tetszetősen vonjuk be az adalékokkal. Erről azonban Önök már évek óta biztosan elég tapasztalatot gyűjtöttek.

Kiemelt

Hol kapható

Hol kapható

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur