Kornspitz ® - "Pesto"

Összetevők:

25 g ruccola
10 g vörös cikória (radicchio)
4 g fenyőmag
4 g pisztácia
4 g mogyoró
5 g parmezán
3 ml olíva olaj
5 ml balzsamecet
5 g olívabogyó (fekete és zöld)
20 g fetasajt
   

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Nyáron, amikor nagy a melegben szenvedünk, vagy épp a nap éltető sugarait élvezzük, jól esik egy finom szendvics. És mi más lehetne erre alkalmasabb, mint egy Nyári, pesto-s Kornspitz-snack. A kettévágott snackhez vágjuk 1 cm-es darabokra a rukkolát valamint a vörös cikóriát (radicchio) és tegyük bele egy tálba. A fenyőmagot és a pisztáciát kevés olajon, serpenyőben addig pirítjuk, amíg a fenyőmag világos barna színű nem lesz. A mogyorót sózhatjuk a serpenyőben is. A diót és a mogyorót aprítsuk fel, majd mozsárban zúzzuk össze. Végezetül keverjük bele a rukkolát és a vörös cikóriát. Vágjuk fel a fokhagymát vékony szeletekre és süssük meg óvatosan egy serpenyőben. Legyen elővigyázatos, a vékony szeletek nagyon gyorsan megégnek, és az égett, sötét fokhagyma íze keserű. Jöjjön most újra a keverék. Az egészet pácoljuk be néhány csepp olívaolajjal, egy csepp balzsamecettel és néhány csepp citromlével. Reszelt parmezán sajttal is lehet fokozni az ízeket. A Kornspitz Ÿ alját kenjük meg egy kevés fetasajttal és errre szórjuk rá a nyári pestot. Néhány fekete és zöld olívabogyó, valamint fehérbor vagy egy könyebb vörös bor illik kitűnően hozzá.

Ez igazi szenvedély!

Kiemelt

Hol kapható

Hol kapható

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur