Kornspitz ® - "Pulykás"

Összetevők:

40 g pulykamell
30 g különböző saláták
10 g joghurt
3 g balzsamecet
2 g tökmagolaj
 
  bors
  rozmaring
  kakukkfű
  fokhagyma

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Könnyű és jóleső, friss és ropogós ez a hazai, nyárias, kulináris klasszikus. Ez a Kornspitz a kedvelőit az egyszerűségével és gazdagságával nyeri meg, egyszerűen elkészíthető és gazdag ízű. Ennyiben nem is kell szót fecsérelni az elkészítésre.

Csupán a saláták és a pulykamellhez használt fűszerek kiválasztását kell megemlíteni. A saláta lehetőleg színes legyen, nem csak vizuális okok miatt. Az enyhén édestől (a fejes saláta „szíve") a keserűig (Radicchio) vagy a mogyoróhoz hasonló (madársaláta) és fűszeres (Ruccola) ízekig terjednek a változatok. A saláta nem csak az öntet miatt ízletes, még ha agresszívan tálaljuk is mellé, hiszen ilyen mennyiségek mellett a saláta „megfullad", szinte lefokozódik levesbetétté. Adjon egy esély a salátának!

A pulykához annyit kell hozzáfűzni, hogy a legegyszerűbb só-bors fűszerezés teljesen megfelelő. Ennek azonban rendkívül ízletes változatát készíthetjük el, ha kevés rozmaringgal és kakukkfűvel finomítjuk, és még mielőtt kivenné a serpenyőből a barnára sült darabokat, rövid ideig még egy kevés szétnyomott fokhagymával is összepirítjuk.

Öntetként a bemutatott változatban néhány csepp balzsamecetet, kevés joghurtot, sót, borsot és néhány csepp tökmagolajat használtunk.

Kiemelt

Hol kapható

Hol kapható

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur