Kornspitz ® - "Pulykás"

Összetevők:

40 g pulykamell
30 g különböző saláták
10 g joghurt
3 g balzsamecet
2 g tökmagolaj
 
  bors
  rozmaring
  kakukkfű
  fokhagyma

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Könnyű és jóleső, friss és ropogós ez a hazai, nyárias, kulináris klasszikus. Ez a Kornspitz a kedvelőit az egyszerűségével és gazdagságával nyeri meg, egyszerűen elkészíthető és gazdag ízű. Ennyiben nem is kell szót fecsérelni az elkészítésre.

Csupán a saláták és a pulykamellhez használt fűszerek kiválasztását kell megemlíteni. A saláta lehetőleg színes legyen, nem csak vizuális okok miatt. Az enyhén édestől (a fejes saláta „szíve") a keserűig (Radicchio) vagy a mogyoróhoz hasonló (madársaláta) és fűszeres (Ruccola) ízekig terjednek a változatok. A saláta nem csak az öntet miatt ízletes, még ha agresszívan tálaljuk is mellé, hiszen ilyen mennyiségek mellett a saláta „megfullad", szinte lefokozódik levesbetétté. Adjon egy esély a salátának!

A pulykához annyit kell hozzáfűzni, hogy a legegyszerűbb só-bors fűszerezés teljesen megfelelő. Ennek azonban rendkívül ízletes változatát készíthetjük el, ha kevés rozmaringgal és kakukkfűvel finomítjuk, és még mielőtt kivenné a serpenyőből a barnára sült darabokat, rövid ideig még egy kevés szétnyomott fokhagymával is összepirítjuk.

Öntetként a bemutatott változatban néhány csepp balzsamecetet, kevés joghurtot, sót, borsot és néhány csepp tökmagolajat használtunk.

Kiemelt

Kapcsolat

Kapcsolat

Ezt az oldalt jelen termékek különleges összetevőinek magyarországi forgalmazója, egyben az oldalon szereplő sütőipari márkatermékek kifejlesztőjének leányvállalata, a Backaldrin Hungária Kft. hozta létre, valamint tartja karban. ...

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur