Kornspitz ® - "Spenótos-fetás"

Összetevők:

10 g szárított paradicsom
5 g paradicsomvelő
2 g fokhagyma
2 g kapribogyó
3 g olívabogyó (fekete)
5 g hagyma
70 g spenótlevél
20 g fetasajt
  chili (ízlés szerint)

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:

Hogy mi ez? Egy osztrák változata a pizzának? Esetleg egy olasz változata a KornspitzŸ-nek? Vagy mindkettő? Igazából ez teljesen mindegy, a lényeg úgyis az íz. És egy ízletes klasszikussal mint a spenót + fetasajt a tévedés kizárva. És ehhez a pároshoz igazán illik az élelmi rosttal telt KornspitzŸ ízletes összetevőivel.

A spenótleveleket, ha fagyasztott, felengedjük és jól kinyomkodjuk. A felkockázott hagymát egy kevés olvasztott vajban megpirítjuk majd hozzáadjuk a spenótot. Röviden összesütjük őket, sóval, borssal fűszerezzük. Majd csak ha ezzel végeztünk, megkenjük a Kornspitzet a paradicsomszósszal és még melegen a spenótot rátesszük, majd a fetasajtot is rászeleteljük. A sütőt felső melegítés állásban kb. 180 fokra előmelegítjük és a Kornspitzet kb 5 percre betesszük. A fetasajtnak enyhén olvadni kell kezdenie, majd a tetejének barnára pörkölődnie. A Kornspitz felülete is szép ropogóssá válik. Végül még mielőtt kivennénk Kornspitzet, a tetejét is egy percre a sütőbe tesszük.

Tipp: Aki kedveli az erőset használhat egy kevés chilit

Kiemelt

Hol kapható

Hol kapható

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur