Kornspitz ® - "Tallér"

Összetevők:

10 g toastkenyér
50 g fasírozott (marhahúsból)
30 g burgonya
30 g cukkini
1/3-ad tojás
15 g tejföl
5 g mogyoróhagyma
2 g petrezselyem
  tej az áztatáshoz
  fokhagyma a belesütéshez
   

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Ugyan nagyon jók a tallérok, fizetni nem lehet velük. Azonban ezeknek is van egy, a „valódi" fizetési eszközökéhez hasonló fontos tulajdonságuk. El lehet csábítani velük az embereket. És még egy előnye, hogy mindmáig magunk is előállíthatjuk büntetlenül. Vajon még meddig?
A tallérok elkészítéséhez áztassa rövid ideig a levágott héjú toastkenyeret tejben, majd nyomkodja jól ki. A finomra vágott mogyoróhagymát forrósítsa fel rövid ideig egy serpenyőben. Ezután keverje össze a darált marhahúst a toastkenyér-morzsával, a mogyoróhagymával, a tojással és az összevágott petrezselyemmel. Sóval, borssal fűszerezze. Ebből a masszából formáljon kis tallérokat, majd pirítsa mindkét oldalukat szép barnára egy serpenyőben. Vágja a cukkínit szeletekre, és süsse meg egy serpenyőben, kevés vajon, lassú tűzön. Sütéskor adjon a serpenyőbe egy kevés friss zsályát és rozmaringot, valamint egy félbevágott fokhagymagerezdet is. A burgonyát - lehetőség szerint használjon hazai, keményen fövő bioburgonyát - vágja szeletekre. Nem szükséges meghámozni a burgonyát, Önt és senki mást sem fog ez elrettenteni. A burgonyaszeleteket kisütheti egy serpenyőben, a sütőben, vagy zsiradékban is.

Tálalás:
A félbevágott Kornspitzre kenjen tejfölt, majd helyezze rá az egyes szeleteket. Készen is van!

Alternatívaként indíthatjuk az előttünk álló grillszezont is ezzel a recepttel. Felejtse el a serpenyőt, a fazekat és a sütőt, és izzítsa be a grillsütőt!
Végül következzék a „félpénz" legnagyobb előnye. Ha jól van elkészítve, akkor azt nyerhetjük vele, amit az igazi pénzzel nem lehet megvenni - igaz szerelmet! Hiszen, mint tudjuk, oda a gyomron át vezet az út!

Kiemelt

Kapcsolat

Kapcsolat

Ezt az oldalt jelen termékek különleges összetevőinek magyarországi forgalmazója, egyben az oldalon szereplő sütőipari márkatermékek kifejlesztőjének leányvállalata, a Backaldrin Hungária Kft. hozta létre, valamint tartja karban. ...

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur