Kornspitz ® - "Tavaszhírnök"

Összetevők:

15 g bulgur (főzetlenül)
5 g paradicsom
5 g uborka
5 ml olívaolaj
10 g tejföl
5 g újhagyma
5 g vöröshagyma
2 g mentalevél
5 g piros minipaprika
5 g sárga minipaprika
1 g narancshéj

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Ha olykor-olykor megpróbáljuk túllépni a megszokott határokat, gyakran olyan dolgokat fedezünk fel, melyek csodálatos alternatívát jelenthetnek. Miközben a kuszkusz egyre inkább elterjed, a bulgurra mindinkább kívülállóként tekintenek a hazai konyhában. Pedig okvetlenül meg kellene próbálnunk például rizs helyett köretként, illetve saláta formában vagy éppen finom KornpitzŸ feltétként fogyasztani azt. Igazi klasszikus recepttel mutatjuk be a bulgurral kapcsolatosan alkotott elképzelésünket.

Bulgurt különböző méretekben vásárolhatunk, legtöbbször apróra, közepesre vagy durvábbra őrölve kínálják. Receptünkhöz durvább bulgurt használtunk fel, éppen ezért tovább kell főzni azt. A bulgurt a rizshez hasonlóan enyhén ropogósra főzzük, aztán egyszerűen leszűrjük, és még melegen feldolgozzuk. A bulgurt elkeverjük az olíva olajjal és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Az összetevőkből félretehetünk néhány darabot a díszítéshez. Az uborkát, zöldhagymát és vöröshagymát felszeleteljük, a paradicsomot kockákra, a paprikát pedig csíkokra vágjuk. Finom egyediséget kölcsönöz ennek az ételnek a vékony csíkokra vágott narancshéj, melyet belekeverünk a feltétbe, továbbá a menta, mellyel díszítjük azt.

Jó étvágyat és sok sikert a kísérletezgetéshez.

Kiemelt

Hol kapható

Hol kapható

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur