Kornspitz ® - "Tour"

Összetevők:

30 g főtt burgonya (szalonnás)
10 g szalonna
3 g vöröshagyma
5 g joghurt
5 g tejföl
5 g zsálya

Tápérték: Kornspitz ®

KornspitzŸ tápértékadatai (átlagos érték / 100g):
Energia: 250.6 kcal
1058.0 kJ
Fehérje: 9.4 g
Szénhidrát:
ebből cukor:
43.5 g
1.4 g
Zsír:
ebből SAFA:
2.5 g
0.5 g
Élelmi rost: 7.4 g (!)
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója.

Elkészítés:
Végre itt a tavasz, és vele együtt elindul a túra- és hegymászó szezon is. A kirándulás után kreáljunk a boldogság hónapjához, májushoz illő snack-et.

Kezdjünk a burgonyával, a legjobb, ha szalonnával főzzük. Vigyázat, ne főzze teljesen puhára. Ezt követően felszeleteljük késsel a burgonyát és durvára reszeljük. Vágjuk a hagymát kockákra, és a joghurttal illetve a tejföllel együtt adjuk a burgonyához, sóval, fekete borssal ízesítsük. Vágjuk csíkokra, majd aprítsuk fel a zsályát. Az összetevőket óvatosan keverjük össze, hogy egy pépet kapjunk. Aki szereti, egy kevés fokhagymát is tehet a masszába összenyomva, aminenek az ízét majorannával tovább fokozhatjuk. A massza elkészítése után a felvágott Kornspitzet vastagon megkenjük, vastagabbik felét szalonnával göngyöljük be. A másik lehetőségként pármai sonkát is használhatunk a szalonna helyett.


Melegítsük elő a sütőt magas hőmérsékletre vagy állítsuk be sütés/pirítás funkcióra, 240 oC-ra. A Kornspitz tetejét ugyanúgy rakjuk be a sütőbe, mint az alját. Figyeljen rá, hogy az egyes „összetevők" gyorsan barnák és ropogósak lesznek. A szalonnás tetejűt előbb kell kivenni a sütőből. Végezetül, illessze össze a két felet és kész a finom Kornspitz-snack.
Elkészítés:
Végre itt a tavasz, és vele együtt elindul a túra- és hegymászó szezon is. A kirándulás után kreáljunk a boldogság hónapjához, májushoz illő snack-et.

Kezdjünk a burgonyával, a legjobb, ha szalonnával főzzük. Vigyázat, ne főzze teljesen puhára. Ezt követően felszeleteljük késsel a burgonyát és durvára reszeljük. Vágjuk a hagymát kockákra, és a joghurttal illetve a tejföllel együtt adjuk a burgonyához, sóval, fekete borssal ízesítsük. Vágjuk csíkokra, majd aprítsuk fel a zsályát. Az összetevőket óvatosan keverjük össze, hogy egy pépet kapjunk. Aki szereti, egy kevés fokhagymát is tehet a masszába összenyomva, aminenek az ízét majorannával tovább fokozhatjuk. A massza elkészítése után a felvágott Kornspitzet vastagon megkenjük, vastagabbik felét szalonnával göngyöljük be. A másik lehetőségként pármai sonkát is használhatunk a szalonna helyett.


Melegítsük elő a sütőt magas hőmérsékletre vagy állítsuk be sütés/pirítás funkcióra, 240 oC-ra. A Kornspitz tetejét ugyanúgy rakjuk be a sütőbe, mint az alját. Figyeljen rá, hogy az egyes „összetevők" gyorsan barnák és ropogósak lesznek. A szalonnás tetejűt előbb kell kivenni a sütőből. Végezetül, illessze össze a két felet és kész a finom Kornspitz-snack.

Kiemelt

Hol kapható

Hol kapható

Tovább »

Kornspitz<sup>®</sup> snack (receptek)

Kornspitz® snack (receptek)

Tovább »

Egyéb termékek

Egyéb termékek

Tovább »

MammaMiaLight cipóUltra Light buciAvena Fitt Zabos cipóAlpok kenyereSzüreti tönkölyvekniBiblia kenyér<sup>®</sup>KornspitzPurPur