Kornspitz

A belső értékek

A Kornspitz®-ben olyan értékes nyersanyagok kiegyensúlyozott keveréke rejlik, mint a rozs- és búzaliszt, a rozs-, búza-, szója- és malátatöret, valamint a lenmag. Ezek az összetevők az értékes ásványi anyagok és nyomelemek mellett hozzájárulnak egy igen magas rosttartalomhoz
(7,4 g/100 g). Az élelmi rostok olyan emészthetetlen tápanyag-összetevők, melyek segítenek az emberi szervezet emésztésének szabályozásában és eltávolítják a belekből a nemkívánatos lerakodásokat.

Az egészségügyi szempont mellett a táplálkozásukra tudatosan odafigyelő fogyasztók számára az alakformálásra gyakorolt pozitív hatása is jelentős mértékű. A rostok majdnem null-kalóriásak, és telítettség-érzetet okoznak. Ezáltal önfeledten lehet élvezni, anélkül hogy állandóan a kalóriákat kelljen szem előtt tartani.

A Bécsi Egyetem Táplálkozástudományi Intézete ezt 2005 májusában tudományosan is igazolta. A tudósok megállapították, hogy a Kornspitz® csak 43-as glikémiás indexszel rendelkezik, és ezáltal a “megbánás nélküli élvezet” címre hivatalosan is jogosultnak tekinthetjük. (A glikémiás index az élelmiszerek vércukorszint-emelő hatását adja meg.) Erre alapoz számos diéta és táplálkozási program, mint például a Kornspitz®-diéta is.

Összetevők:

búzaliszt, víz, búzatöretrozstöret, élesztő, búzakorpaszójatöret, lenmag, búzamaláta-töret, szárított rozskovász, pirított rozsliszt, pirított búzalisztrozsliszt, só, szójaliszt, malátaliszt (búzaárpa), cukor, búzasikér, fűszerek, dextrózMint minden élelmiszer esetében, a felhasznált alapanyagok természetes ingadozásai hatással lehetnek az összetételre.

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 1058 kJ / 250,6 kcal
Zsír: 1,9 g
melyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 43,5 g
melyből cukrok: 1,4 g
Rost: 7,4 g (!)
Fehérje: 9,4 g
Só: 2,3 g

További információk:

100 g kb. 3,8 kenyéregységnek (XE) felel meg:
1 XE (kenyéregység): kb. 28 g
Víz: kb. 33,0 g/100 g
Ásványi anyag (só nélkül): kb. 0,4 g/100 g
Koleszterin: kb. < 0,1 mg/100g