Csirkés-zöldséges Kornspitz®

Jia kedvenc Kornspitz® szendvicse

Kornspitz szendvics
Hozzávalók (1 Kornspitz®-hez)
50 g
csirkemell
10 g
cukorborsó
10 g
sárgarépa
10 g
szójacsíra
10 g
bambuszcsík
5 g
újhagyma
5 g
földimogyoró
rizsecet
koriander
szójaszósz
szezámmagok
chili
Tápérték(1 Kornspitz®-ben)
Energia
kb. 239,5/1.007 kCal/kJ
Zsír
kb. 5,6 g
ebből telített zsírsav
kb. 2,8 g
Szénhidrát
kb. 32,5 g
ebből cukor
kb. 4,1 g
Rostok
kb. 7,1
Fehérje
kb. 11,0 g
kb. 1,3 g
KENYÉREGYSÉG (XE)

kb. 2,7 kenyéregység
(1 kenyéregység 12 g szénhidrátnak felel meg.)

Üdv kedves pingpong és Kornspitz® rajongók!

Mégha kint forróság is van, edzeni mindig kell, hisz a semmiből nem lesz semmi. Így van ez az evéssel is. És nekem valami táplálóra van szükségem ahhoz, hogy megmaradjon az erőnlétem. 

Igen! Természetesen a recept már teljesen nyilvános, de én egyszerűen odavagyok az ázsiai ízekért. Ez egyszerűen király, hogy mi mindent lehet a Kornspitz®-cel kombinálni, és csodálkozni fogtok, milyen finom az “én” Csirkés-zöldséges Kornspitz®-em. 

ELKÉSZÍTÉS

Egyszerűen csak azzal kezdjétek, hogy az összes zöldséget vékony csíkokra vágjátok. Én itt sárgarépát, cukorborsót, friss szójacsírát és bambuszcsíkokat használtam. A répa- és cukorborsó-csíkokat, valamint a szójacsírát forraljátok max. 1 percig, és utána rögtön tegyétek jéghideg vízbe. A csíkokat jól csepegtessétek le, és a bambuszcsíkokkal együtt tegyétek egy tálba. Az újhagymát is vágjátok fel vékony karikákra, a mogyorót daráljátok finomra, és ezeket is rakjátok bele a tálba. A chilinél döntsétek el ti magatok, mennyi könnyet akartok ejteni. Ezután daráljátok le a koriandert és keverjétek hozzá, sózzátok meg, és egy kevés rizsecettel marinírozzátok. Ez a csípős-savanyú saláta lesz a tökéletes kontraszt a könnyű édeskés-sós csirkéhez. Apropó, csirke! Egyszerűen csak daraboljátok fel, és egy serpenyőben hevítsetek fel egy kis mogyoróolajat. Tegyétek a húsdarabokat a forró olajba, és jól süssétek át őket. Ha már szép színük van, adjátok hozzá a szezámmagot, és pirítsátok még egy kicsit. Ezután jó alaposan locsoljátok meg szójaszósszal, és addig hagyjátok a tűzhelyen, amíg a szósz a csirkedarabokat szépen bevonja. 

Most már csak tálalni és élvezni kell. Ez egy igazán jó és könnyű szendvics. Egy kis extra chili egyébként egész jó nátha ellen, és igazán gyorsan kitisztítja a fejet!!

Üdv, Susi

Megosztás