kornspitz

Az eredeti Kornspitz®

Immár több mint 30 éve, egészen pontosan 1984-es “megszületése” óta rajonganak a pékáruk szerelmesei az eredeti Kornspitz®-ért. Ma már a világ több mint 70 országában fogyasztják a vásárlók ezt az osztrák eredetű péksüteményt.

Értékes nyersanyagok kiegyensúlyozott keveréke rejlik az eredeti Kornspitz®-ben. A Kornspitz® tartalmaz rozs- és búzalisztet, rozs-, búza- és szójatöretet, malátatöretet, lenmagokat és sót. A gabonatöretek – zúzott gabonaszemek – különösen magas tartalma az, ami igazán kiemeli az eredeti Kornspitz®-et a többi magvas péksütemény közül, mivel így töretként a gabonaszem összes jó alkotóelemét tartalmazza.

Emiatt a rosttartalma is 7% feletti, ami magasabb, mint sok müzlinek. Ezen felül az eredeti Kornspitz® nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat és ásványi anyagokat, például kálciumot és foszfort, illetve nyomelemeket mint a vas, réz, cink és mangán. Ezen értékes összetevők kiegyensúlyozott keveréke teszi ezt a péksüteményt nem csak a pékáru-klasszikusok, hanem az egészségtudatos fogyasztók körében is olyan közkedveltté.-

A Bio-Kornspitz®

1995 óta a Kornspitz® Bio-minőségben is kapható. Ugyanúgy, mint a “klasszikus” Kornspitz® esetében itt is az osztrák termőföldek legjobb terményei kerülnek kizárólag felhasználásra.

Ezen kívül minden felhasznált nyersanyagot rendszeres állami ellenőrzés alá vetnek, így garantált a biogazdálkodásokból való származásuk. Bio-búza, rozs- és szójatöret, teljes kiőrlésű bio-rozskovász, biolisztek, só és bio-fűszerek gondoskodnak az összetéveszthetetlen ízért.

Ennek köszönhetően a Bio-Kornspitz® is kimagaslóan magas, több, mint 7%-os élelmirost tartalommal rendelkezik. 20 éves létezése óta talán emiatt is vált az egészségtudatos fogyasztók egyik kedvencévé.