Kornspitz® "Olivio"

Mediterrán

Kornspitz szendvics
Hozzávalók (1 Kornspitz®-hez)
40 g
fekete olíva
3 g
szardella
5 g
mogyoróhagyma
15 g
paradicsom
5 g
zöld olíva
15 g
krémsajt
3 g
snidling
Tápérték (1 Kornspitz®-ben)
Energia
kb. 258,3/1.082 kCal/kJ
Zsír
kb. 9,5 g
ebből telített zsírsav
kb. 1,9 g
Szénhidrát
kb. 30,7 g
ebből cukor
kb. 1,9 g
Rostok
kb. 6,8 g
Fehérje
kb. 8,9 g
kb. 2,9 g
KENYÉREGYSÉG (XE)

kb. 2,6 kenyéregység
(1 kenyéregység 12 g szénhidrátnak felel meg.)

A nyári hónapokra szánt szendvicsünkkel tetőtől talpig az olívára hangolódtunk. Az olívabogyók egy kis nyaralós-feeling-et keltenek bennünk, adjuk hát át magunkat egy röpke kulináris utazásnak… Ez pedig az alábbiak szerint fest:

ELKÉSZÍTÉS

Az elkészítést az olívakrémmel kezdjük. Ehhez fekete olívabogyókat használjunk, amiket vagy magunk magozzunk ki, vagy a legjobb eleve magozottan megvásárolni. Az olívákhoz hozzáadunk néhány szem kapribogyót, egy kevés fokhagymát és a szardellát. Botmixerrel összepürésítjük az alapanyagokat, és kész is van az olívás szendvicskrém.

Ezt rákenjük a Kornspitz®-re, és a krémet itt-ott kiegészítjük egy-egy gombóc krémsajttal. Végezetül zöld olívakarikákkal, paradicsom darabkákkal és hagymakarikákkal körítjük, valamint bármi mással, ami az eszünkbe jut. Friss snidlinggel megszórjuk a Kornspitz® tetejét, és már meg is érkeztünk a messzi Görögországba, így az élvezetnek semmi sem állhat az útjába.

Kali orexi! – “Jó étvágyat!”, ahogy a görögök mondanák.

Megosztás