Zöldségchipses Kornspitz®

"friss aratás"

Kornspitz szendvics
Hozzávalók (1 Kornspitz®-hez)
50 g
krémsajt
10 g
sárgarépa
10 g
cékla
10 g
retek
10 g
sütőtök
2 g
petrezselyem
2 g
fokhagyma
10 ml
olvasztott vaj
a tüzesebb kedvűeknek
esetleg chili
Tápérték (1 Kornspitz®-ben)
Energia
319,9/1.339 kCal/kJ
Zsír
kb. 13,8 g
ebből telített zsírsav
kb. 8,1 g
Szénhidrát
kb. 32,7 g
ebből cukor
kb. 4,0 g
Rostok
kb. 6,1 g
Fehérje
kb. 12,7 g
kb. 1,5 g
KENYÉREGYSÉG (XE)

kb. 2,7 kenyéregység
(1 kenyéregység 12 g szénhidrátnak felel meg.)

Ebben a hónapban – összhangban az ősszel – egy friss zöldséges szendvicset mutatunk be, többek között sütőtökkel, céklával és krémsajttal.

ELKÉSZÍTÉS

Lábasban egy kevés vajat felmelegítünk. A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, a sütőtököt négy részre vágjuk, kimagozzuk és a héját késsel levágjuk, a retket pedig csak megmossuk. A zöldségeket ezután vékony csíkokra vágjuk és a zsiradékban megsütjük. A petrezselymet ízlés szerint megsütve vagy frissen tesszük a Kornspitz®-re. A petrezselyem megsütésénél legyünk óvatosak, mert nagyon tud spriccelni. A petrezselyem pezsgése néhány másodperc után alábbhagy, ekkor már ki is vehetjük. A zöldségeket és a petrezselymet csepegtessük le egy papírtörlővel fedett tányéron.

Már csak a Kornspitz®-et kell felvágni, amit a krémsajttal megkenünk, valamint a zöldségekkel és a petrezselyemmel megrakunk. Egy kevéske friss fokhagyma igazán jól kiegészíti ezt a friss ízélményt.

Az élvezetnek most már semmi sem állhat az útjába! Jó étvágyat és egy csodás őszt kívánunk mellé!

Megosztás