Tavaszi Kornspitz®

medvehagymával

Kornspitz szendvics
Hozzávalók (1 Kornspitz®-hez)
mozzarella
10 g
juhtúró
30 g
kápia paprika
20 g
uborka
10 g
medvehagyma
5 g
mogyoróhagyma
10 g
tejföl
só, bors
Tápérték (1 Kornspitz®-ben)
Energia
kb. 299,9/1.259 kCal/kJ
Zsír
kb. 9,9 g
ebből telített zsírsav
kb. 5,5 g
Szénhidrát
kb. 32,4 g
ebből cukor
kb. 2,3 g
Rostok
kb. 6,8 g
Fehérje
kb. 16,9 g
kb. 2,2 g
KENYÉREGYSÉG (XE)

kb. 2,7 kenyéregység
(1 kenyéregység 12 g szénhidrátnak felel meg.)

Márciusban érkeznek az első igazi tavaszi illatok, és az első medvehagyma-levelek is előbújnak. Így megalkottunk egy új Kornspitz®-szendvicset is. A legjobb, ha magunk megyünk medvehagymát szedni – árnyékos, nedves és humuszban gazdag partvidéki és lombhullató erdőkben, bokrok alatt vagy patakok mentén találhatunk rá. De csak óvatosan, nehogy összekeverjük a mérgező gyöngyvirág levelével  vagy az őszi kikericcsel. 

Ez a szendvics könnyed és egészséges, az elkészítése egyszerű és gyors. Mindössze egy vágódeszka, egy kés és egy botmixer kell hozzá, valamint a leírt hozzávalók. 

ELKÉSZÍTÉS

A mozzarellát vágjuk kockákra vagy szeletekre, és ugyanezt tegyük a juhtúróval is. A medvehagymás-uborkás öntethez az uborkát hosszában vágjuk félbe, és egy kanállal a puha, belső részét szedjük ki. Az egyik felét nagy, a másik felét apró darabokra vágjuk. A medvehagymát éles késsel aprítsuk fel. A nagyobb darabokra vágott uborkát zúzzuk össze a botmixerrel és a végén adjuk hozzá a medvehagymát is. Aki szeretne, adjon hozzá egy kevés tejfölt is a krémhez. A paprikával is ugyanígy kell eljárni: félbe vágni, kimagozni, a felét nagyobb darabokra vágni, a maradékot apróra. A mogyoróhagymát ugyancsak apróra vágjuk. Végül a nagyobb darab paprikát és a mogyoróhagymát összeturmixoljuk, míg egy lágy krém nem lesz belőle, amihez ízlés szerint tejfölt is hozzáadhatunk. Ezután a szószba belekeverjük a kis kockákat, pici sóval és borssal ízesítjük. Legvégül a Kornspitz®-re rakjuk rá a juhtúrót és a mozzarellát, majd a krémet kenjük rá, és kész is van a tavaszi medvehagymás Kornspitz®.

Jó étvágyat kívánunk!

Megosztás