Zabkásás Kornspitz®

... mert zabosak vagyunk...

Kornspitz szendvics
Hozzávalók (1 Kornspitz®-hez)
100 ml
tej
25 g
zabpehely
20 g
méz
15 g
alma
15 g
körte
10 g
mangó
5 g
mazsola
menta, fahéjkarikák
Tápérték(1 Kornspitz®-ben)
Energia
430,9/1.819 kCal/kJ
Zsír
kb. 7,1 g
ebből telített zsírsav
kb. 2,9 g
Szénhidrát
kb. 74,4 g
ebből cukor
kb. 31,2 g
Rostok
kb. 8,0 g
Fehérje
kb. 13,1 g
kb. 1,3 g
KENYÉREGYSÉG (XE)

kb. 6,2 kenyéregység
(1 kenyéregység 12 g szénhidrátnak felel meg.)

Tél elején teljes egészében a zabnak szenteljük a figyelmünket … És hogy a zabpehely milyen jól elkészíthető a Kornspitz®-cel, megmutatja nekünk az aktuális Kornspitz® szendvics: 

ELKÉSZÍTÉS – GYORS ÉS EGYSZERŰ 

A zabkásához egyszerűen forraljuk fel a tejet egy csipet sóval, fahéjjal, mézzel és természetesen a zabpehellyel. Az egészet alacsony lángon max. 20 percig félig pároljuk meg, majd hagyjuk, hogy megszívja magát. Ha a kása esetleg túl sűrű lenne, akkor egyszerűen csak egy kevés tejjel öntsük fel és keverjük össze. 

A gyümölcsöket kockákra vagy apró szeletekre vágjuk fel, a zabkását egyenletesen kenjük rá a felvágott Kornspitz®-re, majd a gyümölcsdarabokat tegyük rá a tetejére. Egyébként a gyümölcsök egy részét már a zabkásába is belefőzhetjük, de ez ízlés kérdése. És már kész is az édes Kornspitz®-szendvics! 

Az élvezetnek semmi sem állhat az útjába! Jó étvágyat hozzá!

Megosztás